RIVOJLANGAN MAMLAKATLARDA BIZNESNI UMUMLASHTIRISH TAJRIBASI VA UNDAN O’ZBEKISTONDA SAMARALI LOYIHALASHTIRISH YO’NALISHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15388209 - Mehrojova , Maftuna (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur maqolada rivojlangan mamlakatlarda biznesni umumlashtirish jarayonlari, ularning mohiyati, ahamiyati va strategik yondashuvlari, umumlashtirish tushunchasi, uning iqtisodiy tizimdagi o‘rni va biznes muhitiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, biznesni umumlashtirishning amalga oshirilishiga ta’sir qiluvchi shart-sharoitlar va strategiyalar yoritiladi. AQSH, hamda Yaponiya misolida ushbu jarayonning amaliy tajribalari o‘rganilib, ularning o‘ziga xos jihatlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston sharoitida biznesni umumlashtirish bo‘yicha samarali loyihalarni ishlab chiqish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.