BARQAROR RIVOJLANISH VA ATROF-MUHITNI BOSHQARISH TIZIMINING NAZARIY ASOSLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15388310 - Amakboyeva , Diyora (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur ishda barqaror rivojlanish konsepsiyasining ilmiy-nazariy asoslari, u bilan bevosita bog‘liq bo‘lgan atrof-muhitni boshqarish tizimining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari chuqur tahlil qilingan. Atrof-muhit muhofazasi va ekologik xavfsizlikni ta’minlashda samarali boshqaruv usullarining o‘rni, ularning zamonaviy tendensiyalar bilan uyg‘unlashuvi yoritilgan. Shuningdek, milliy va xalqaro tajribalar asosida ekologik siyosatni takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Ishning asosiy maqsadi - barqaror rivojlanishga erishishda ekologik boshqaruvning nazariy mexanizmlarini ochib berish hamda ularni amaliyotga tatbiq etish imkoniyatlarini tahlil qilishdan iborat.