MEHNAT BOZORI VA UNDAGI YOSHLAR BANDLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15390477 - Meliyeva , Umida (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada mehnat bozorining ishtirokchilari ishga yollovchilar, ishga yollanuvchilar va ular oʻrtasidagi turli vositachilar hisoblanishi ko‘rib chiqiladi. Turli vositachi firmalar, tashkilotlar va agentliklar mehnat bozorining infratuzilmasini tashkil etadi. Ish kuchi maxsus tovar sifatida uning sohibi tomonidan bozorga taklif etiladi. Ishga yollovchilar mehnat bozoriga talab bilan chiqadi. Ish kuchining oldi-sotdisi bevosita haridor bilan sotuvchi oʻrtasida toʻgʻridan-toʻgʻri yoki vositachilar ishtirokida yuz berishi mumkinligi to‘g‘risidagi masalalarni ko‘rib chiqamiz.