RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA PUL-KREDIT TIZIMI VA BANKLAR FAOLIYATINING TRANSFORMATSIYASI: O’ZBEKISTON TAJRIBASI VA ISTIQBOLLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15394378 - Xudoyarov , Rashid; Asrayev , Shavkat (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida raqamli iqtisodiyot sharoitida pul-kredit siyosatining o‘zgarishi va rivojlanish tendensiyalari yoritilgan. Unda inflyatsion targetlash rejimiga o‘tish, valyuta siyosatining erkinlashtirilishi, raqamli to‘lov tizimlarining kengayishi hamda Markaziy bank faoliyatining shaffof yuritilishi kabi asosiy yo‘nalishlar tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli transformatsiya jarayonlarining pul-kredit siyosatiga ta’siri va ushbu siyosatning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni ochib berilgan. Maqola zamonaviy iqtisodiy islohotlarning samaradorligini tahlil qilish va raqamli iqtisodiy muhitga moslashgan pul-kredit siyosati modelini shakllantirishga qaratilgan.