TA’MINOT ZANJIRLARIDA SAMARADORLIKNI OSHIRISHDA KPI QO’LLASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15414134 - Tuxtasinov , Diyorbek; Yuldashev , Abduhakim (Journal of International science networks, 2025)
KPI ta’minot zanjirlarida samaradorlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Samaradorlikni baholash uchun KPI lari joriy etish mahsulot yetkazib berish tezligi, logistika xarajatlarini kamaytirish va sifat nazoratini yaxshilash imkonini beradi. Germaniyada raqamlashtirish va avtomatlashtirish tamoyillari yuqori samaradorlikka erishishda asosiy omillar sifatida qaraladi. KPI O‘zbekiston ta’minot zanjirlariga integratsiya qilish iqtisodiy samaradorlikni oshirishi mumkin.