RAQAMLI IQTISODIYOT TUSHUNCHASI VA UNING ZAMONAVIY IQTISODIY TIZIMDAGI O’RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15433769 - Berdibekov , Elbek (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarining investitsion faoliyati va uning iqtisodiy jarayonlardagi roli tahlil qilinadi. Investitsion faoliyatning nazariy asoslari bilan bir qatorda, O‘zbekistonda bank sektorining rivojlanish tendensiyalari va mavjud muammolar amaliy misollar asosida yoritilgan. Shuningdek, tijorat banklarining investitsion jozibadorligini oshirish yo‘nalishlari va ularni rag‘batlantirish bo‘yicha takliflar keltirilgan. Maqola banklar orqali iqtisodiy o‘sishni jadallashtirishda investitsion faoliyatning ahamiyatini ochib beradi hamda amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.