BARQAROR IQTISODIY RIVOJLANISHNI TA’MINLASHDA IQTISODIY O’SISHNING JADAL OMILLARINI FAOLLASHTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15433843 - Tursunpulatova , Laziza (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada barqaror iqtisodiy o‘sish tushunchasi, uning nazariy asoslari hamda iqtisodiy o‘sishni jadallashtiruvchi muhim omillar tahlil qilinadi. Xususan, texnologik taraqqiyot, investitsiyalar va inson kapitali kabi omillarning iqtisodiy rivojlanishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy iqtisodiy siyosatda alohida o‘rin egallayotgan “yashil iqtisodiyot” konsepsiyasi va uning barqaror rivojlanishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqolada iqtisodiy o‘sishni ta’minlash va uning sur’atlarini oshirish bo‘yicha amaliy tajribalar o‘rganilib, ularni faollashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, O‘zbekiston misolida barqaror va jadal iqtisodiy o‘sishga erishish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari suriladi.