OʻZBEKISTONDA ISLOMIY MOLIYAVIY FAOLIYATNI TADBIQ ETISH HOLATI VA ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15442965 - Qaxxorova , Mashhura (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada islomiy moliyalashtirish tizimining nazariy asoslari, asosiy tamoyillari va moliyaviy vositalari hamda an’anaviy moliyaviy tizimdan farqlari keng yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida islomiy moliyalashtirishning amaliy holati, mavjud qonunchilik asoslari va xalqaro tajribalar bilan taqqoslanishi orqali tizimning rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Ishda mavjud huquqiy va institutsional muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish uchun bir qator asosli taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Jumladan, islomiy moliyaga oid alohida qonun qabul qilish, aholining moliyaviy savodxonligini oshirish, mikrofinans xizmatlarini rivojlantirish va malakali kadrlar tayyorlash zarurati asoslab berilgan.