AKSIYADORLIK JAMIYATLARINING INVESTITSION JOZIBADORLIGINI OSHIRISHNI TAKOMILLASHTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15443041 - Qodirov , Iskandar (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining investitsion jozibadorligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Xususan, investitsion jozibadorlikka ta’sir qiluvchi asosiy omillar aniqlanib, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, aksiyadorlik jamiyatlarida korporativ boshqaruvni takomillashtirish, moliyaviy shaffoflikni ta’minlash va investorlar bilan samarali aloqalarni yo‘lga qo‘yish orqali investitsiyalarni jalb qilish imkoniyatlari yoritilgan. Muallif tomonidan ilgari surilgan taklif va tavsiyalar amaliyotda qo‘llanishi mumkin bo‘lgan strategik yondashuvlarga asoslangan.