ISLOMIY MOLIYA TIZIMINING NAZARIY ASOSLARI VA TASHKILIY-MEXANIZMI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15443057 - Qaxxorova , Mashhura (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada islomiy moliya tushunchasi, uning asosiy tamoyillari va an’anaviy moliyaviy tizimlardan farqlari yoritilgan. Islomiy moliya faqat halol faoliyatlar bilan cheklanishi, foiz, noaniqlik va qimor o‘yinlarining qat’iy taqiqlanishi orqali axloqiylik va adolatni ta’minlaydi. Maqolada shuningdek, islomiy banklar va an’anaviy banklar o‘rtasidagi asosiy tafovutlar ham keng yoritilgan.