O‘ZBEKISTONDA ZIYORAT TURIZMI: AHAMIYATI, SALOHIYATI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17355385 - Barakayev, Elbekjon (Journal of International science networks, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda ziyorat turizmining iqtisodiy, ijtimoiy va ma’naviy ahamiyati, uning rivojlanish salohiyati hamda boshqaruv tizimi orqali takomillashtirish yo‘nalishlari yoritilgan. Davlat boshqaruvi va xususiy sektor hamkorligi, hududiy boshqaruv mexanizmlarining samaradorligi hamda ziyorat turizmini boshqarishda zamonaviy yondashuvlar tahlil qilingan.