SOG‘LOM OVQATLANISH UCHUN PAST KALORIYA SHIRINLIKLAR ISHLAB CHIQISH USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17440457 - Aliqulova , Komila (Journal of International science networks, 2025)
Maqolada sog‘lom ovqatlanish konsepsiyasi doirasida past kaloriya shirinliklar ishlab chiqishning texnologik, biokimyoviy va iqtisodiy jihatlari o‘rganilgan. Tabiiy shirinlashtiruvchi moddalar — steviya, eritritol, ksilit va inulin qo‘llanishi asosida ishlab chiqilgan mahsulotlar tarkibi tahlil qilinadi. Shuningdek, yog‘ miqdorini kamaytirish va funksional qo‘shimchalar kiritish orqali mahsulotning sog‘lom ovqatlanishga mosligi asoslanadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, past kaloriya shirinliklar ishlab chiqish sog‘lom turmush tarzini shakllantirish va aholining metabolik kasalliklar xavfini kamaytirishda muhim omil hisoblanadi.