TASHQI MEHNAT MIGRATSIYASINING JAMIYATDAGI IJTIMOIY O’RNI VA IQTISODIY SAMARADORLIGI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15379229 - Jumanova , Oyjamol (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada tashqi mehnat migratsiyasining jamiyat hayotidagi ijtimoiy o‘rni va mamlakat iqtisodiyotiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Migratsiya jarayonining sabablari, uning oilaviy va mahalliy ijtimoiy tuzilmaga ko‘rsatadigan ta’siri, shuningdek, xorijdan yuborilayotgan pul o‘tkazmalari orqali milliy iqtisodiyotga qo‘shilayotgan hissasi yoritilgan. Shuningdek, migratsiyaning salbiy oqibatlari, xususan, "miyalarning sizib chiqishi", mehnat resurslarining vaqtinchalik yo‘qotilishi, oilaviy bo‘linishlar va ijtimoiy tengsizliklarning kuchayishi kabi muammolar ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida tashqi mehnat migratsiyasini ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyot omili sifatida baholash mumkinligi ta’kidlanadi.