PUL MABLAG’LARI HARAKATI TO’G’RISIDAGI HISOBOT: https://doi.org/10.5281/zenodo.15382074 - Safarov , Otabek (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada moliyaviy hisobotlardan foydalanuvchilar korxona pul mablag‘lari va ularning ekvivalentlarini qanday qilib keltirib chiqarishi va foydalanishiga qiziqish bildirishadi. Bunday qiziqish, korxona faoliyatining xususiyatidan qat’iy nazar, hamda pulmablag‘lari korxona faoliyatining mahsuloti bo‘lib, masalan moliyaviy institutlar misolida, xizmat qilishiga qaramasdan mavjud bo‘ladi. Korxonaning daromad keltiruvchi faoliyati turlari qanchalik farqli bo‘lmasin, ularning pul mablag‘laridagi ehtiyojlari asosan bir xil sabablardan kelib chiqadi.