ZAMBURUGʻLARNING BIOTEXNOLOGIYADA BIOOBYEKT SIFATIDAGI O’RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15867646 - Hakimova , Maftuna (Journal of International science networks, 2025)
Zamburugʻlar (fungus) mikrobiologiya fanining muhim boʻlimlaridan biri hisoblanadi. Ular tabiatda keng tarqalgan va ekologik, iqtisodiy hamda tibbiy ahamiyatga ega organizmlardir. Mazkur maqolada zamburugʻlarning tuzilishi, klassifikatsiyasi, hayot faoliyati, ularning inson faoliyatidagi roli tahlil qilinadi. Maqola ilmiy va amaliy jihatdan dolzarb masalalarni oʻz ichiga olgan holda yozilgan.