AXBOROT TIZIMLARIDA KIBERXAVFSIZLIK: KIBERHUJUMLAR VA ULARDAN HIMOYALANISH USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.13995069 - Haydarov , Javlonbek; Norqulov , Davlatbek; Erkaboyev , Ulug‘bek (Journal of International science networks, 2024)
Kiber hujum bu kompyuter tarmoqlari va tizimlarida joylashgan axborot resurslari va tizimlarini o‘g‘irlash, o‘zgartirish, yo‘q qilish, buzish yoki o‘chirishga urinish bo‘lib kiberhujumlar ikki toifaga bo‘linishi mumkin: ichki tahdidlar yoki tashqi tahdidlar. Insayder tahdidlar o‘zlari maqsad qilgan tizimlarga qonuniy kirish huquqiga ega bo‘lgan shaxslarning zaifliklardan ataylab yoki beixtiyor foydalanishlari natijasida yuzaga keladi.