ZAMONAVIY TIKUV USKUNALARI VA ULARNING QO'LLANILISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14892206 - Kazakova , Zarifa (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy tikuv uskunalari, ularning turlari, xususiyatlari va turli sohalarda qo‘llanilishi haqida to‘liq ma’lumot berilgan. Tikuv sanoati rivojida zamonaviy texnologiyalarning o‘rni, uskunalar samaradorligi va ularni qo‘llashning afzalliklari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, tikuv mashinalari, kompyuterlashtirilgan tikuv tizimlari, lazerli kesish uskunalari va boshqa innovatsion texnologiyalar haqida batafsil yoritilgan.