MARKETING SOHASI UCHUN BIG DATA TAHLIL QILISH USULLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.14903925 - Raximkulova, Madina; Norbutayeva , Dildora (Journal of International science networks, 2025)
Maqolada marketing sohasida Big Data (Katta Ma’lumotlar) dan foydalanishning ahamiyati va usullari yoritilgan. Big Data tahlilining marketing strategiyalarini shakllantirish, mijozlar xatti-harakatlarini tushunish va marketing kampaniyalarini optimallashtirishdagi roli ko‘rsatilgan. Shuningdek, Big Data tahlili uchun qo‘llaniladigan asosiy usullar, vositalar va texnologiyalar haqida batafsil ma’lumot berilgan. Mijozlarga yo‘naltirilgan yondashuv, shaxsiylashtirilgan marketing va real vaqtda ma’lumotlarni qayta ishlash kabi tushunchalar o‘rganilgan.