OILALARDA IQTISODIY FAROVONLIKNI TA'MINLASH HAMDA BARQAROR EKOLOGIK JIHATDAN RIVOJLANTIRISH AFZALLIKLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15031510 - Ortiqov , Olimjon (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur tadqiqot, o‘zaro bog‘liq bo‘lgan iqtisodiy va ekologik omillarni hisobga olgan holda, oila darajasida iqtisodiy farovonlikni ta’minlash uchun barqaror rivojlanishning afzalliklarini tahlil qiladi. Barqaror ekologik rivojlanish nafaqat atrof-muhitni himoya qilish, balki iqtisodiy barqarorlikni saqlash va resurslardan samarali foydalanishni o‘z ichiga oladi. Tadqiqotda oila darajasidagi ekologik ongni oshirish, energiya samaradorligini yaxshilash va qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanishning ijobiy ta’siri ko‘rsatiladi. O‘z navbatida, bu oila a’zolarining iqtisodiy holatini yaxshilashga, xarajatlarni qisqartirishga va umumiy farovonlikni oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, barqaror ekologik rivojlanish va iqtisodiy farovonlik o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirlar hamda innovatsion texnologiyalar va ekologik siyosatning oila darajasidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Bu tadqiqot, oilalar uchun barqaror rivojlanishni amalga oshirishda to‘liq ma’lumot va amaliy maslahatlarni taqdim etadi, shuningdek, oila a’zolarining iqtisodiy farovonligini oshirishga yordam beradi.