O'ZBEKISTONDA BYUDJET - SOLIQ SIYOSATINING O'ZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA ASOSIY YO'NALISHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15314474 - Ergasheva , Dilnoza (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida olib borilayotgan byudjet-soliq siyosatining asosiy mazmuni, maqsadi va yo‘nalishlari tahlil qilingan. Mamlakat iqtisodiyotining barqaror rivojlanishini ta’minlashda fiskal siyosatning tutgan o‘rni, byudjet intizomini kuchaytirish, soliq-byo‘djet tizimini soddalashtirish va adolatli soliq yuki taqsimotini yo‘lga qo‘yish kabi ustuvor yo‘nalishlarga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning soliq siyosatidagi islohotlar, ularning ijtimoiy-iqtisodiy natijalari hamda kelgusidagi rivojlanish istiqbollari yoritilgan. Maqola xulosa va takliflar asosida yakunlangan bo‘lib, byudjet-soliq siyosatining takomillashtirilishi bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.