DAVLAT XUSUSIY SHERIKCHILIGI ASOSIDA MAKTABGACHA TA'LIM XIZMATLARI KO'RSATISHNING RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI, OMILLARI VA TENDENSIYALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15342647 - Eshonqulov , Raxmatilla; Ubaydullayeva , Vasila (Journal of International science networks, 2025)
Maktabgacha ta’limni rivojlantirish va uning inson hayotining turli jihatlari hamda iqtisodiyotga ta’siri O‘zbekistonda juda yuqori darajada e’tirof etiladi. So‘nggi yillarda sifatli ta’lim xizmatlariga kirishni kengaytirish orqali erta yoshdagi bolalarni rivojlantirishga ko‘maklashuvchi tizimli chora-tadbirlar amalga oshirildi. Jumladan, Maktabgacha ta’lim vazirligi tashkil etildi, yo‘l xaritasi tasdiqlandi va uning doirasida maktabgacha ta’limni kengaytirish va samarali faoliyat yuritishini ta’minlashga qaratilgan qator qonunchilik hujjatlari qabul qilindi.