МОЛИЯВИЙ АКТИВЛАР БЎЙИЧА ҲИСОБОТЛАРНИ ТУЗИШ ВА УЛАРНИНГ НАЗОРАТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.15342583 - Исканов , Холжигит (Journal of International science networks, 2025)
Бугунги кунда молиявий ресурсларни самарали бошқариш, давлат ва хусусий сектор фаолиятида ошкоралик ҳамда ҳисобдорликни таъминлашда молиявий активлар бўйича ҳисоботларни тузиш ва уларни назорат қилишнинг аҳамияти тобора ортиб бормоқда. Жаҳон молиявий бозорларидаги ўзгаришлар, рақамли технологияларнинг жорий этилиши ва халқаро ҳисобот стандартларига мослашиш жараёнлари молиявий маълумотларнинг аниқ, ишончли ва вақтли тақдим этилишини талаб қилмоқда. Шу нуқтаи назардан, молиявий активлар ҳисоботи фақат бухгалтерия вазифаси эмас, балки ташкилотнинг молиявий барқарорлиги ва стратегик қарорлар қабул қилиш жараёнида муҳим восита ҳисобланади. Назорат механизмларининг мукаммаллашуви эса активлардан самарали фойдаланишни таъминлаш, молиявий хатарларни камайтириш ва манфаатдор томонлар ишончини мустаҳкамлашда ҳал қилувчи омилдир.