LIMON KISLOTASINI BIOTEXNOLOGIK ISHLAB CHIQARISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15352798 - Aliqulov , S.M.; Aliqulova , S.I.; Sobirova , M.B (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu tezis limon kislotasining biotexnologik ishlab chiqarilishi, fizik-kimyoviy xususiyatlari, asosan oziq-ovqat va farmatsevtika sohasida qo‘llanilishi haqida. Limon kislotasining fermentatsiyasiga ta’sir qiluvchi bir qancha omillar, jumladan, uglerod manbai, aeratsiya, mikroelementlar va qo‘ziqorin morfologiyasi. Texnologiyalar asosan Aspergillus nigerdan foydalanadigan qattiq yoki suyuq oziqa muhitlari asosida sanoat miqyosida olindi va Yarrowia lipolytica bilan olib boriladigan jarayonlar, shuningdek, mahsulotni qayta tiklash texnologiyasi ham tasvirlangan. Ishlab chiqarishda apelsin qobig‘i va boshqa qo‘shimcha mahsulotlarni xom ashyo sifatida ishlatishni umumlashtirildi.