SUN'IY GO'SHT TAYYORLASHDA ZAMONAVIY YO'NALISHLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.15364591 - Musurmonova , G.K; Mamatkulova , I.E (Journal of International science networks, 2025)
Dunyo aholisining o‘sishi bilan biz ehtiyojlarimizni qondirish uchun doimiy ravishda protein bilan taminlanishimiz kerak. Proteinning o‘simlik manbalari keng tarqalgan bo‘lsada, hayvonlarning go‘shti yuqori sifatli va mazali protein manbai sifatida mashhur bo‘lib qolmoqda. Yaqinda in vitroda yetishtirilgan go‘sht, hujayra kulturalari texnologiyasidan foydalangan holda ishlab chiqarilgan go‘shtning analogi sifatida ham taklif qilindi. Ma’daniy go‘sht an`anaviy go‘shtga nisbatan atrof-muhitni muhofaza qilish, kasaliklarning oldini olish kabi bir qator afzalliklarga ega. Biroq, ma’daniy go‘sht ishlab chiqarish-bu yangi texnologiya.