VALYUTA TIZIMI VA UNING IQTISODIYOTDA TUTGAN O'RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15381858 - Umarova , Marjona (Journal of International science networks, 2025)
Valyuta — bu bir davlat ichida qonuniy to‘lov vositasi sifatida amal qiladigan pul birligi bo‘lib, iqtisodiy jarayonlarning uzviy tarkibiy qismini tashkil etadi. Valyuta tushunchasi faqatgina milliy pul birliklarini emas, balki chet el valyutalarini, xalqaro hisob-kitoblarda foydalaniladigan to‘lov vositalarini, valyuta qiymatidagi moliyaviy aktivlar va qarz majburiyatlarini ham o‘z ichiga oladi.