KOMPANIYA BIZNES FAOLIYATINI RAQAMLASHTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15381994 - Abdulhamidov , Abdullajon (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur ishda kompaniya biznes faoliyatini raqamlashtirish jarayonlari, ularning ahamiyati va amaliyotdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Raqamlashtirish bugungi kunda raqobatbardoshlikni oshirish, xarajatlarni kamaytirish va samaradorlikni kuchaytirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda. Ishda raqamli texnologiyalarning joriy etilishi kompaniya faoliyatining turli jabhalariga — menejment, marketing, moliya, mijozlar bilan aloqalar kabi sohalarga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda biznesni raqamlashtirishning hozirgi holati, duch kelinayotgan muammolar va ularni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tahlil va tavsiyalar asosida raqamlashtirish orqali kompaniya rivojlanishini ta'minlashga qaratilgan takliflar ishlab chiqiladi.