XUFYONA IQTISODIYOTNI O'LCHASH, UNING MIQYOSLARI VA IQTISODIY TIZIMLAR TARAQQIYOTIDA XUFYONA IQTISODIYOTNING O'RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15385577 - Qulmurodov , Farid (Journal of International science networks, 2025)
Xufyona iqtisodiyot har bir mamlakatning iqtisodiy tizimida sezilarli o‘rin tutadi va uning miqyosi turli faktorlar bilan belgilanadi. Ushbu iqtisodiy faoliyat ko‘pincha davlat nazoratidan chetda bo‘lib, soliq to‘lashdan, mehnat qonunchiligi va boshqa tartib-qoidalardan qochish orqali amalga oshiriladi. Maqolada xufyona iqtisodiyotning o‘lchash usullari, uning miqyosi va iqtisodiy tizimlar rivojidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, xufyona iqtisodiyotning jamiyat va iqtisodiyotga ta’siri, uning o‘lchovlari, kelib chiqish sabablarini aniqlash va bunday faoliyatni qisqartirish bo‘yicha amalga oshirilishi kerak bo‘lgan chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi.