O'ZBEKISTONDA AGRAR MUNOSABATLARNI DAVLAT TOMONIDAN TARTIBGA SOLISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15390560 - G‘aniyev , Jahongir (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston agrar munosabatlarining shakllanishi, ularni tartibga solishning nazariy asoslari va zamonaviy yondashuvlar tahlil etilgan. Maqola agrar munosabatlarning iqtisodiyotdagi o‘rni, davlat siyosatining evolyutsiyasi va agrar sohani tartibga solishda institutsional mexanizmlarning ahamiyatini o‘rganadi. Shuningdek, agrar munosabatlarni tartibga solishda yangi yondashuvlar va amaliy takomillashtirish yo‘llari, shu jumladan innovatsion texnologiyalar va iqtisodiy mexanizmlar yaratish zaruriyati ko‘rib chiqiladi. Maqola agrar sektorni rivojlantirishda davlatning o‘rni va bu jarayonda yuz berayotgan o‘zgarishlar haqida keng tahlil taqdim etadi.