IQTISODIYOTNING BANK VA REAL SEKTORLARI INTEGRATSIYASINI KUCHAYTIRISH YO'LLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15408047 - Zakirov , Abbosjon (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada bank va real sektor oʻrtasidagi integratsiyaning iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati va uni kuchaytirish yoʻllari tahlil qilingan. Maqola, bank tizimi va real sektor oʻrtasida samarali hamkorlik oʻrnatish orqali iqtisodiyotning barqaror oʻsishi va rivojlanishini ta’minlash zarurligini koʻrsatadi. Shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida bank va real sektor oʻrtasidagi integratsiyaning rivojlanish bosqichlari, mavjud muammolar va cheklovchilar hamda xorijiy tajribalardan olingan saboqlar muhokama qilingan. Maqolada banklar tomonidan real sektorni moliyaviy ta’minlashning samaradorligini oshirish uchun amalga oshirilishi lozim boʻlgan islohotlar, shuningdek, integratsiyani yanada chuqurlashtirish uchun konkret takliflar keltirilgan. Xususan, raqamli bank xizmatlarini rivojlantirish, kreditlash shartlarini yengillashtirish, davlat tomonidan moliyaviy kafolatlarni kengaytirish kabi masalalar oʻrganilgan. Maqola, Oʻzbekiston iqtisodiyotining yanada rivojlanishi uchun bank va real sektor oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlikni mustahkamlash zarurligini ta’kidlaydi.