BIOTEXNOLOGIYANING TIBBIYOTDAGI O'RNI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15413309 - Bozorboyeva , Madina; Sobirova , Muqaddas (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu tezisda biotexnologiyaning tibbiyot sohasidagi oʻrni va ahamiyati koʻrib chiqilgan. Zamonaviy tibbiyotda biotexnologiya diagnostika, dori-darmon ishlab chiqarish, regenerativ tibbiyot va gen terapiyasi kabi yoʻnalishlarda muhim rol oʻynaydi. Biotexnologik usullar yordamida turli kasalliklarni erta aniqlash, individual davolash usullarini ishlab chiqish va organizmning tabiiy regeneratsiya jarayonlarini qoʻllab-quvvatlash imkoniyatlari kengaymoqda. Shuningdek, biofarmatsevtika va rekombinant DNK texnologiyalari orqali samarali dori vositalari ishlab chiqilayotgani ta’kidlangan. Tezisda biotexnologiyaning tibbiyotdagi istiqbollari va innovatsion yondashuvlar ham muhokama qilingan.