MILLIY IQTISODIYOTGA TO'G'RIDAN-TO'G'RI XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISH YO'NALISHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15414984 - O‘skanova , E’zoza (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur ishda milliy iqtisodiyotga to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni jalb qilishning ustuvor yo‘nalishlari, ularning iqtisodiy o‘sishga ta’siri va barqaror rivojlanishdagi roli tahlil qilinadi. Investitsion muhitni yaxshilash, qonunchilik bazasini takomillashtirish, infratuzilmani modernizatsiya qilish va investorlar uchun qulay shart-sharoitlar yaratish orqali investitsiyalar oqimini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida O‘zbekistonda investitsiyaviy salohiyatni yanada faollashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.