"АГРОБАНК" АТБДА КОМПЛАЕНС НАЗОРАТИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ АСОСЛАРИ: https://doi.org/10.5281/zenodo.15425372 - Рахманов , Хуршидбек (Journal of International science networks, 2025)
Жаҳон ҳамжамиятида рақамли молиявий технологияларнинг жуда тез ривожланиши натижасида банк тизимида тўлов тизимининг шиддат билан ривожланиши сабабли банк тизимида жиноий фаолиятдан олинган даромадларни легал-лаштиришга, терроризмни молиялаштиришга ва оммавий қирғин қуролини тарқатишни молиялаштиришга қарши курашиш учун комплайенс-назорат тизимини вазифалари янги шароитга мос равишда ўзгаришига олиб келди. Глобал молиявий-иқтисодий инқироздан кейин молиявий институтлар томонидан амалга ошириладиган хизматларни тур-ларининг кўпайиши натижасида уларни тартибга солиш масаласига еътибор янада кучайди, натижада молия инсти-тутларида регулятив комплайенс назоратни ташкил этиш ва унинг амалга оширилиши билан боғлиқ бўлган харажатларнининг ошишига олиб келди.