STAPHYLOCOCCUS LACTIS VA LACTOCOCCUS LACTIS NING OZIQ-OVQAT SANOATIDAGI AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15426521 - Furqatova , Shaxzoda; Sobirova , Muqaddas; Mustafakulov , Muhammadjon (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu tezisda Staphylococcus lactis va Lactococcus lactis bakteriyasining ekologik, biotexnologik, farmatsevtika, oziq-ovqat sohasidagi ahamiyati yoritilgan. S. lactis bakteriyasi oziq-ovqat sanoatida muhim rol o‘ynaydi. U sut mahsulotlarini fermentatsiya qilishda ishtirok etib, mahsulotlarning ta’mi, tuzilishi va saqlanish muddatini yaxshilaydi. Shu bilan birga, S. lactis oziq-ovqat mahsulotlarida patogen mikroorganizmlarning o‘sishini to‘xtatib, ularning xavfsizligini ta’minlaydi. U sut mahsulotlarini ishlab chiqarishda ishlatilishi, ekologik muhitni himoya qilishi, biotexnologik jarayonlarda fermentlar ishlab chiqarishi va probiotik sifatida inson salomatligiga foydali ta’sir ko‘rsatishi bilan qadrlanadi.