O'ZBEKISTONDA ISTE'MOL XARAJATLARI DINAMIKASINING YAIM HAJMINING O'SISHIGA TA'SIRI TAHLILI: https://doi.org/10.5281/zenodo.15493992 - Djumayev , Zayniddin (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur maqolada 2015–2023 yillar oralig‘ida O‘zbekiston Respublikasidagi iste’mol xarajatlari va yalpi ichki mahsulot (YAIM) o‘sish dinamikasi tahlil qilingan. Iqtisodiy o‘sishning asosiy drayverlaridan biri sifatida iste’mol xarajatlari tarkibiy qismlarining YAIM o‘sishiga bo‘lgan bevosita va bilvosita ta’sir darajasi o‘rganilgan. Statistik tahlil asosida iste’molning iqtisodiyotdagi nisbiy ulushi hamda o‘sish sur’atlari baholangan.