HISSIY INTELLEKTNING INDIVIDUAL KOPING STRATEGIYALARIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17440843 - Yuldashev, Sh. E. (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada hissiy intellektning shaxsning individual koping (moslashuv) strategiyalariga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — shaxsning emotsional o‘zini anglash, his-tuyg‘ularni boshqarish, empatiya va ijtimoiy ko‘nikmalari darajasi uning stressli vaziyatlardagi moslashuv uslublariga qanday ta’sir ko‘rsatishini aniqlashdir, hissiy intellekti yuqori bo‘lgan shaxslar stressli vaziyatlarda konstruktiv (muammoni yechishga yo‘naltirilgan) strategiyalarni ko‘proq qo‘llaydi, hissiy intellekti past bo‘lganlar esa ko‘proq emotsional yoki qochish tipidagi strategiyalarni tanlaydi.