STRATEGIYA VA IJRONI UYG‘UNLASHTIRISH: O‘ZBEKISTON QANDOLAT BOZORI RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHDA STRATEGIK BOSHQARUV YONDASHUVI: https://doi.org/10.5281/zenodo.17452273 - Meliyev , Oybekjon (Journal of International science networks, 2025)
Mazkur tezisda O‘zbekiston qandolat sanoati misolida strategiya va ijroni uyg‘unlashtirishning iqtisodiy ahamiyati, raqobatbardoshlikni ta’minlashdagi o‘rni hamda strategik boshqaruvning amaliy mexanizmlari tahlil qilingan. So‘nggi yillarda qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish hajmi, eksport ulushi va mahalliy brendlarning nufuzi oshib borayotgan bo‘lsa-da, bozorda raqobat kuchaymoqda. Shu sababli korxonalarda strategik boshqaruv madaniyatini shakllantirish, samarali ijro tizimini yaratish va innovatsion yondashuvlarni qo‘llash zarurati yuzaga kelmoqda. Tadqiqotda raqamli marketing, brend menejment va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish strategiyalari asosiy yo‘nalish sifatida taklif etiladi.