UZOQ MUDDATLI DEBITORLIK QARZLARI VA KECHIKTIRILGAN XARAJATLAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH: https://doi.org/10.5281/zenodo.15379149 - G‘ulomova , Diyora (Journal of International science networks, 2025)
Ushbu maqolada uzoq muddatli debitorlik qarzlari va kechiktirilgan xarajatlar tushunchasi, ularni hisobga olishning amaldagi holati va takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Uzoq muddatli debitorlik qarzlari va kechiktirilgan xarajatlar tashkilotning moliyaviy holatiga jiddiy ta'sir ko'rsatishi mumkin. Ushbu qarzlar va xarajatlar, ayniqsa, kompaniyaning likvidligi va pul oqimlari ustidan nazoratni kuchaytirish uchun muntazam ravishda tekshirib turilishi kerak. Uzoq muddatli debitorlik qarzlari va kechiktirilgan xarajatlar hisobi, shuningdek, moliyaviy hisobotlarning aniq va to'g'ri bo'lishini ta'minlashda muhim rol o'ynaydi.