TASVIRIY SAN’ATDA KOMPOZITSIYANING RIVOJLANISH TAMOYILLARI - Nigmatov, Ulug’bek (Social science and innovation, 2024)
Tasviriy san’atda kompozitsiyaning qonun-qoidalaridan foydalanish ibtidoiy jamoa tuzumi davridan shakllana boshlagan. Ibtidoiy davrda inson o‘zining tushuncha va tasavvurlarini tasvirlar orqali ifoda etgan. Kompozitsiyaning tarixiy rivojlanishi va uni o‘qitish metodlarini o‘rganish kompozitsiyani ma’lum bir sotsial davrlardagi o‘rni, holati, aniq ob’ektiv qonuniyatlarini ochilishi va texnik uslublari, qadimiy ustalar egallagan mahoratlari xususidagi ma’lumotlarni aniqlashga imkon beradi.